vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Ralf en Karin - WaarBenJij.nu vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Ralf en Karin - WaarBenJij.nu

vietnam

Door: Karin en Ralf

Blijf op de hoogte en volg Ralf en Karin

07 Mei 2012 | Vietnam, Hanoi

Hallo Allemaal,

Op dit moment varen we door de Halong Bay van Vietnam. Daar zijn we op de laatste dag van onze 2 daagse cruise. Om me heen steken honderden met groen begroeide karst bergen uit het water! De afgelopen 4 weken zijn we door Vietnam gereisd. In Ha Tien gingen we de grens over. Daar maakte we kennis met een leuk vietnamees stadje. Vooral de beroemde vietnamese hoedjes en de vele brommertjes vielen op in dit nieuwe land. Via Chau Doc zijn we naar Ho Chi Min City (Saigon) gereisd. In Chau doc hebben we een boottochtje gemaakt langs een sfeervol drijvend dorp. Daar dreven de huizen op het water midden in de rivier. De mensen leefden van hun vis die ze onder hun huis in een grote kooi hielden. In Saigon hebben we een visum voor China geregeld waarop we 7 dagen moesten wachten. Dus hebben we de benodigde oorlogmuseum bezocht, zijn we lekker gaan glijden in een waterpark (met kleren aan zwemmen om staren te beperken!) en hebben we kennis gemaakt met een voor ons nieuw geloof: Cao Daism en hun bijzondere tempel. Vervolgens zijn we via de kleine stadjes Dalat, Buon Ma Thuot en Kon Tum gereisd. In Dalat hadden we voor het eerst onze regenjassen nodig. In het zuiden van Vietnam hebben ze 2 seizoenen. Het droge seizoen en het regenseizoen. Over een maand begint het regenseizoen officieel dus kregen wij alvast wat kleine regenbuien. In het noorden van Vietnam hebben ze trouwens wel gewoon de 4 seizoenen die wij kennen alleen dan een beetje heter. Dalat ligt een stuk hoger waardoor er door het koudere klimaat aardbeien en bloemen gekweekt konden worden. In Buon Ma Thout vierde Karin haar verjaardag dus aten we ons misselijk aan een prachtige taart. We gingen er naar mooie watervallen kijken en ook naar de bioscoop maar dat was geen succes. Door het engels geluid werd de vietnamese vertaling voorgelezen. Maar toen na wat klagen het engels wat harder werd gezet was de film net te volgen. Op deze route waren gelukkig nauwelijks toeristen te vinden. We zaten in lokale minibusjes. Ons laatste busje leek net een sauna. Er waren 19 zitplaatsen maar op een gegeven moment zaten er 30 mensen in de bus (de bus zit nooit vol). Zelfs de chauffeur moest zijn stoel delen! En dan 5 uur in de bus met 35C buiten, geen airco dus zweten geblazen. Maar weer een ervaring rijker. Via Da Nang gingen we naar Hoi An. Daar kwamen we in de bus er al achter wat toerisme met een land kan doen. We werden tot twee keer toe schreeuwend de bus uit gezet omdat we weigerde twee keer zoveel te betalen dan de andere mensen in die bus. Bij de 3e bus weigerde we uit te stappen en lukte het eindelijk voor de normale prijs met de bus mee te mogen. Hoi An heeft mooie bijzondere stijl straatjes alleen moet je wel door het toerisme heen kunnen kijken. Vervolgens zijn met een 19 uur durende treinreis van Da Nang naar Hanoi gegaan. We hadden het goedkoopste bedje 3 hoog in een coupe met 6 bedjes maar dat sliep prima. Ralf maakt een vietnamese vriend waarmee hij lekker saigon bier dronk en hem hielp eten en drinken te kopen tegen normale prijzen. Hanoi bleek niet zo'n leuke stad als Saigon te zijn. Wel was er een leuk meer in het midden en hebben we lekker door de straten geslenterd. Gisteren zijn we begonnen met onze cruise door de prachtige Halong Bay. Onze boot stopte bij een mooie grot met mooi verschillende kleuren kunstlicht. Onze gids wees in de grot de verschillende dieren die hij herkende in de stenen aan. Ook hebben we een uurtje heerlijk langs de mooie gebergtes gekayaked. Morgen vertrekken we met weer een slaaptrein naar Lao Cai. Daar gaan we de grens met China over.

Groetjes Karin en Ralf

groetjes mama < Diny>

• 07 Mei 2012 - 18:46

Riek En Piet:

Hallo Ralf en Karin
    allereerst karin als nog gefeliciteerd met je verjaardag ik had er niet meer aan gedacht het verslag was weer mooi en de foto s ook het is een mooie belevenis wat jullie aan het doen zijn reizen zonder einde dat lijkt erop geniet en kom heel huids thuis liefs tante Riek en Piet

• 07 Mei 2012 - 18:54

Fanny:

mooie foto's!!!!
    vooral die brug (in t donker)
    en de grotten!
    en natuurlijk weer een mooi verhaal ben weer helemaal op de hoogte!
    hoop tot snel op skype (is al weer zo lang geleden!)

• 07 Mei 2012 - 19:48

Kas En Lin:

Heyz vakantiegangers,

Leuk om weer even 'n update te krijgen! Wij zullen eerdaags 'n keer wat foto's sturen van de bouw, dan kun je 'n beetje volgen hoe dat
    verloopt.

Hele dikke knuffel van ons beide, liefs Kas en Lin

• 08 Mei 2012 - 06:15

Ilonka En Roy:

groetjes in china!!

• 08 Mei 2012 - 11:45

Maartje Van Mierlo:

Hoi Ralf en Karin,
    Waauw wat een mooie foto's en verhalen! Leuk om er op deze manier ook iets van mee te krijgen :) Veel succes met het vervolg van jullie rondreis door China.
    Groetjes, Maartje en Robert

• 10 Mei 2012 - 09:37

Vul Hier Je Naam In :

Hallo, Ralf en Karin allereerst gefeliciteerd met je verjaardag Karin en nog vele jaren. Op de manier zoals het nu met jullie gaat zal dat zeker lukken, het is natuurlijk allemaal geweldig zoals jullie de reis beleven. Knap zoals jullie alles weten te regelen en doen wat je je voor hebt genomen. Schitterende foto's en mooi zoals wij met jullie mee kunnen reizen en ook iets met jullie mee beleven. Pas goed op elkaar en tot in China. Groetjes, Ger en Rien

• 10 Mei 2012 - 18:41

Esther:

Nog steeds jaloers ;)
    Klinkt goed! Geniet ervan :)

• 11 Mei 2012 - 20:02

Oda:

Hallo Ralf & Karin,
    Alweer eem mooi verslag en prachtige foto's, mooi verhaal met dat busje zo zie maar weer drie maal is scheepsrecht ook in Vietnam, ook daar willen ze van jullie profiteren,
    Maar het ga jullie goed.

Groetjes Oda