Nieuw Zeeland
Door: Karin Koolen
Blijf op de hoogte en volg Ralf en Karin
10 Maart 2013 | Nieuw Zeeland, Auckland
Dit is alweer het laatste reisverslag van deze reis. Hierbij dus onze 2,5 week in Nieuw Zeeland. Vanuit Melbourne zijn we naar Christchurch gevlogen. Daar hebben ze een paar jaar geleden een enorme aardbeving gehad. De hele stad was dus nog een grote bouwput. We hebben er een bezoek gebracht aan het international antarctic center. Daar leerde we over antartica en de onderzoekbasissen van verschillende landen. De volgende dag, in de bus naar Wanaka ontmoete we zelfs twee americaanse backpackers die 3 maanden op antartica als afwashulp gewerkt hadden. In Wanaka maakte we een mooie wandeling langs het meer met mooi uitzicht op de hoge bergen. Vervolgens stond de Fox glacier op ons programma. We hadden ieder een andere invulling aan onze dag. Ralf is met een gids op de gletsjer gaan ijsklimmen. Hij werd dan aan een touw een gat van 10 meter diep ingelaten en moest er vervolgens zelf weer uitklimmen met behulp van 2 ijspikkers en speciale schoenen. Karin heeft met een groep een dagwandeling over de gletsjer gemaakt en heeft daar diverse mooie watervallen, tunnels, spleten en ijswanden gezien. We hadden beide een geweldige dag. Vanuit de Fox Glacier zijn we naar Nelson gereisd. Daar bekeken we het gezellige stadje met mooie kunst winkeltjes. We zijn ook bij de smit geweest die de lord of the rings (LOTR) ringen voor de film had gemaakt. Vanuit Nelson gingen we met de bus naar Picton waar de op de boot stapte richting Wellington. We hadden mooi uitzicht vanaf de boot en zagen weer dolfijnen. Deze waren een stuk kleiner dan die we in Azie wel eens zagen. In Wellington zijn we naar een tentoonstelling over computer games in het Te papa museum geweest. Waar je alle versies van beroemde spellen zoals Mario en sonic kon spelen. Die avond zijn we naar de hobbit film geweest in het mooie embassy theatre waar ook de wereld premieres voor deze en de LOTR films zijn gehouden. De volgende dag zijn we bij Weta Cave gaan kijken. Dat bedrijf maakte de kostuums en special effects voor de LOTR films, hobbit, king kong, avatar en diverse andere film. We kregen er een leuke rondleiding en zagen hoe de kostumes en wapens ontworpen en gemaakt worden. Allemaal gezichtsbedrog. Alle wapens e.d. zijn gewoon van plastic. Vervolgens zijn we naar Tongariro national park gegaan. Daar was recentelijk een vulkaan actief geworden waardoor we wel een mooie rokende vulkaan zagen maar we niet de volledige Tongariro alpine crossing konden wandelen. Het gedeelte wat wel open was was echter prachtig. Met een korte busrit gingen we naar Taupo waar we werden opgehaald door Miep, de tante van Karin’s moeder die in Nieuw Zeeland woont. Het was erg gezellig en we werden naar mooie plekjes toe gereden. We gingen ook gezellig bij twee van haar kinderen langs en na een nachtje logeren bracht ze ons naar hobbiton. Dat is de filmset van het hobbitdorp van de LOTR en hobbit films. We kregen er een mooie rondleiding en hebben gezocht naar Frodo maar helaas niet gevonden. Vervolgens gingen we naar Rotorua. Daar zijn we gaan sledgen. Dan gingen we uitgerust met een wetsuit, flippers, helm en een speciaal sledge board (plankje met handvatten) individueel de rivier af. Het was erg spannend. We klapte een paar keer om en botste tegen wat stenen aan. De dag erna is Ralf nog gaan mountainbiken in de redwoods. Dat was ook een hele ervaring. Vervolgens zijn we naar Auckland vertrokken waar we nog een mooie wandeling door de stad maakte. We kregen daar ook een leuke rondleiding door het kunst museum. We hebben erg geluk gehad met het weer. We hebben bijna alleen maar zonnige dagen gehad met een temperatuur van zo’n 25 C.De volgende dag was alweer onze laatste en vanuit Auckland zijn we in 28 uur inclusief 3 uur overstap op Kuala Lumpur naar Amsterdam gevlogen. Het was erg leuk om onze familie en vrienden daar weer te zien en na 1 dag waren we alweer gewend en leek het net of we nooit weggeweest zijn. Gelukkig hebben we de foto’s, filmpjes, dagboeken en verhalen nog om dit nooit te vergeten. Nieuw Zeeland en Australie waren erg mooi. We hebben er vooral van de natuur genoten. Maar Azie blijft ons favoriete werelddeel. Wat zijn daar mooie landen, geweldige mensen en prachtige culturen. We merkten dat het tijd was om naar huis te komen. We raken niet zo snel meer onder de indruk van mooie dingen omdat we wel eens mooier gezien hadden. We zijn aan deze reis begonnen om de landen die hoog op ons verlanglijstje stonden te zien. Maar ik had nooit gedacht dat we er zelf zoveel van konden leren. Je leert jezelf en elkaar door en door kennen en het heeft ons met beide benen op de grond gezet. We hebben geweldige dingen gezien en meegemaakt. Mocht je ooit de kans krijgen om zelf te gaan. Ga, het beslissen om te gaan is het enige moeilijke moment. Daarna gaat alles vanzelf en heb je net als ons het avontuur van je leven.
Groetjes Karin en Ralf
10 Maart 2013 - 12:59
Anita:
Karin en Ralf,
Alweer een mooie belevenis.
Ik hoop dat we al dat mooi's van New Zealand op niet al te lange termijn met onze eigen ogen mogen aanschouwen.
Bedankt voor jullie mooie verhalen en dat wij hiervan mochten meegenieten.
Het was héééééél fijn om jullie op schiphol weer door die deuren te zien komen en jullie in levende lijve te zie.
Een moment om nooit te vergeten. :-)
Groetjes
Anita