australie
Door: Karin Koolen
Blijf op de hoogte en volg Ralf en Karin
22 Februari 2013 | Australië, Melbourne
hierbij ons reisverslag van australie met een beetje vertraging. Op het mini vliegveld van Dili checkte we in voor onze vlucht naar Darwin. We kregen een handgeschreven instapkaart! Weer een van de ervaringen die we denk ik nooit meer mee gaan maken. In een korte vlucht vlogen we naar Darwin. Bij de douane werden onze wandelschoenen mooi schoongemaakt want er mocht geen zand mee naar binnen! Vervolgens haalde we in Darwin meteen onze huurauto op. Een Fort Falcon station wagon. Groot genoeg om achterin te slapen en er zat ook nog een tentje, gasstel en andere kampeerspullen bij. We keken wat rond in Darwin en kwamen meteen met de eerste australische mensen in contact. Ze leerden ons de G-day (goede dag) en Aussie, Aussie, Aussie – Oi, Oi, Oi. We kochten een matras, gooide onze auto vol hele dure boodschappen, sliepen enkele hete nachten achterin onze auto in leuke parken, kookte ons eigen eten en reden naar ons eerste national park. Dat was Litchfield national park. We zagen de eerste kangoeroes en walibies. De meeste helaas doodgereden naast de weg maar ook veel die veilig de weg overstaken of nog mooier in de prachtige natuur. In litchfield zagen we prachtige watervallen, kliffen en natuur. We vervolgde onze weg richting centraal Australie en dus de echte outback. We reden over goede wegen met kilometers niets, zagen prachtige natuur met het beroemde rode zand af en toe een klein dorpje om te tanken. Er reden veel vrachtwagens met wel 3 aanhangers. We stopte bij mooie ingedroogde zout meren, de gigantische stenen van Devils Marbles en andere prachtige plekken tot we in Alice Springs aankwamen. Daar bekeken we de mooie oost en west Macdonnels range National parken. Het klimaat veranderde van goed warm maar hetzelfde als is Azie (30 °C) naar enorm heet (39 °C). Vervolgens reden we naar de kings canyon waar we een geweldige wandeling over de canyon maakte. We stonden op tijd om en zodra de zon op was begonnen we aan de wandeling. Om 8 uur werd de wandeling gesloten i.v.m. het warme weer, dus maar goed dat we zo op tijd waren. Na de kings canyon stond natuurlijk Uluru op ons programma. We wandelde nog een mooie wandeling is Kata Tjuta national park en bezochten de Ayers rock. Wat een gigantische rode steen in de middle of nowhere is. Na Uluru vervolgde we onze weg door de outback naar het zuiden. We stopte in Coober Pedy waar de prachtige opal stenen uit de grond gehaald worden. Daar was het wel 41 °C dus snapte we wel waarom de mensen daar onder de grond leven. Het was lekker fris in de winkeltjes in de gangen onder de grond en gelukkig hield onze auto en heerlijke airco het ook goed vol. In Woomera bekeken we wat raketten die overgebleven waren van testen door de britten in 1950. In het omliggende gebied waren zelfs atoombommen getest en dus was het nog steeds afgesloten. Onze volgende stop was Adelaide. We waren mooi op tijd voor Australia day. We keken naar een bijzondere optocht waar veel nationaliteiten (behalve europese en amerikaanse) die in Australie wonen hun traditionele kleding lieten zien. Vervolgens waren er optreden van leuke bands, toespraken hoe geweldig australie wel niet is, veel Assie, Aussie, Aussies en een hele mooie vuurwerkshow. Na nog wat museums in Adelaide gingen we de Adelaide hills verkennen. Daar zagen we mooie wijngardes, een leuk eiland met pinguin center voor de mini pinguins die er s’avonds aan land komen, een paar parken met tamme kangoeroes en leuke gele stranden. In mount Gambier zagen we nog een mooi blauw kratermeer in een van de oude vulkanen. In het Gampians national park maakte we enkele mooie wandelingen en kon Ralf zijn oude hobby: vuurtje stoken weer oppikken op een kampvuurplek op de camping van het national park. Daarna stond de great ocean road op het programma. Een prachtige route langs de oceaan waar diverse gigantische stenen (sommige wel 65m hoog) uit de zee steken. We zagen de zonsondergang en de zonsopkomst bij de 12 apostelen stenen formatie. Toen we richting Cape Otway reden zagen we onze eerste Koala. Hij was veilig de weg over aan het steken en daardoor niet te missen. We stopte snel en toen we bij hem waren was hij al 2 meter zijn nieuwe boom ingeklommen! In de omgeving zagen we nog enkele koala’s in ieder een eigen boom. Tijdens onze wandelingen hebben we nog nog slangen, stekelvarkens, pelicanen en diverse andere vogels gezien. Wildlife genoeg dus. Na de ocean road lieten we Melbourne even links liggen en gingen we het oosten van de provincie bekijken. We stopte bij Phillip Island, Wilsons promontory national park en nog wat andere parken. Vanuit Bairndale wilde we eigenlijk noord rijden om een rondje richting Melbourne te maken. Maar de wegen naar het noorden waren afgesloten door bosbranden. Ze hebben hier veel bosbranden in dit seizoen. We pasten ons plan aan. Op Raymond Island maakte we een wandeling waar we wel 12 koala’s telde. Deze zaten minder hoog in de boom. Ze sliepen wel allemaal dus klopte we even op de boom zodat ze toch allemaal met open ogen op onze foto’s staan. We reden verder naar het oosten en bij Cape Conran zagen we 3 zeehonden langs de pier spelen in het water. Vervolgens reden na nog wat mooie bossen en kleine parken terug naar Melbourne. Daar was het flink schrobben om onze auto weer schoon te krijgen en vervolgens leverde we hem in. In totaal hebben we in 5 weken 9200 km gereden. In Melbourne genoten van de prachtige stad. We bezochten het sport en film museum, zochten naar prachtige graffiti en aten heerlijk sushi op leuke terrasjes. daarna zijn we in vanuit Melbourne naar Christchurch in Nieuw Zeeland gevlogen. Dit land wordt ons laatste land tijdens deze reis voordat we weer naar huis komen.
Groetjes Karin en Ralf
22 Februari 2013 - 09:49
Lin:
Wat 'n avonturen allemaal weer, ik ben benieuwd naar de foto's van al dat natuurschoon.
Veel plezier in Nieuw Zeeland!
xkusx Lin -
22 Februari 2013 - 09:55
Ilonka:
op naar het laatste stukje
tot over 2 weken
xx ilonka -
22 Februari 2013 - 11:04
Henk Eickmans :
fantastisch zo,n reis was ik maar weer jonger de volgende reis in mn ander leven ga ik mee
goede reis en wel thuis -
22 Februari 2013 - 12:21
Oda:
Hoi Ralf & Karin,
Dit was denk ik jullie laaste verslag van jullie geweldige ervaring, mooi verslag en geniet van Nieuw-Zeeland, ik wens jullie een goede vlucht terug naar huis, en tot ziens.
Groetjes Oda. -
22 Februari 2013 - 13:10
Bep Verschuuren:
hallo Ralf -Karin
dank jullie wel voor de bijzondere reisverslagen en de mooie foto,s
we hebben er van genoten leuk dat jullie deze belevenissen met ons allemaal
hebt willen delen wel thuis en tot ziens in Deurne
groetjes Toon en Bep
22 Februari 2013 - 19:00
Riek En Piet:
Hoi Ralf en Karin nu het staartje van jullie reis geniet ervan en wij kijken uit naar jullie thuis komst
een fijne vlucht naar Nederland gr. Riek en Piet -
22 Februari 2013 - 19:48
Anita En Riny:
Hoi Ralf en Karin,
Fijn weer iets van jullie te horen/lezen. Ook nu hebben jullie weer héél veel gezien, we zijn dus ook heel benieuwd naar de foto's. Heel veel plezier in New Zealand. :-)
Op dit moment is Toos Cornelissen (tante van Riny) hier in Nederland. Ze gaat dacht ik 29 februari weer terug naar New Zealand. Als je haar tegen komt (misschien bij Tante Miep (=haar zus) dan doe haar maar de groeten en trouwens je mag ook de groeten doen aan alle andere familieleden als je ze tegen komt.
Ik hoop dat we ook nog eens ooit een keer naar New Zealand mogen vliegen. :-)
Nou geniet nog maar van die laatste weekjes en een goede reis terug naar huis en we hopen jullie snel te zien als jullie terug zijn om jullie verhalen te horen.
Heel veel groetjes,
tot ziens -
23 Februari 2013 - 16:19
Fanny:
mooi verslag!
ben benieuwt naar jullie foto's
tot heel snel! (2 weekjes)
x fanny -
02 Maart 2013 - 11:12
Marloes:
Een mooi verhaal weer! Heel veel plezier nog deze laatste week. Zal wel flink wennen worden als jullie weer terug zijn in het koude kikkerlandje ;)