Taipei
Door: Ralf Evers
Blijf op de hoogte en volg Ralf en Karin
06 Oktober 2012 | Taiwan, Taipei
Wij zijn nu in de philippines maar jullie hebben nog een verslag te goed van Taipei. Bij aankomst hebben we meteen een bezoekje gebracht aan de taipei 101. Dit is een hele hoge toren in Taipei. Diezelfde avond zijn we ook naar het core pacific winkelcentrum gaan kijken. Deze was in de vorm van een grote bal. Volgens onze reisgids de death-star uit Star Wars. De volgende ochtend zijn we naar de confucius tempel geweest. S'midags gechillt in het Daan park. S'avonds zijn we chinese kunst, potjes en pannetjes gaan kijken in het national palace museum. De volgende dag was het moon cake festival (midautumn). Iedereen deed op deze dag op straat BBQen en aten veel moon cakejes. S'morgens zijn we bij de prachtige chiang kaishek memorial hall gaan kijken. Hierna hebben we een bezoek gebracht aan het National Taiwan museum. Waar we een zeer mooie natuurfilm hebben gezien en uitleg over vulkanen. Taiwan is namelijk heel vulkanies. S'avonds zijn we naar wat bandjes in onze wijk gaan kijken, ze traden op vanwege het moon festival. De volgende morgen zijn we met de metro naar Guandu gegaan. Hier was een prachtige tempel te zien. S'avonds zijn we naar de Raohe street avondmarkt geweest. Dit is een markt vol met lekker eten. De volgende dag zijn we gaan wandelen in Yangmingshan National park waar je vanuit de bergen prachtig uitzicht had over Taipei. Na het wandelen hebben we onze voeten gechillt in een voetenbad tussen de taiwanezen. Het warme water kwam uit de aarde. S'avonds hebben we een bad genomen in een populair openlucht badhuis in Beitou. De volgende ochtend zijn we naar het miniatuur museum geweest. Dit was een museum vol met prachtige schaalmodellen van huizen waaronder Buckingham palace. Na dit bezoek was het tijd om ons naar de luchthaven te begeven voor onze vlucht naar de philippines. Maar hierover vertellen we de volgende keer. Onze ervaring is dat Taipei veel op een chinese stad lijkt. De enige verschillen die wij konden vinden waren de oudere gebouwen en dat de Taiwanezen beschaafder zijn dan de Chinezen. Het is een leuke stad die voor ons een mooi afscheid voor China heeft geleverd net voordat we weer back to basic gaan in zuid oost Azie.
Groeten Ralf en Karin
06 Oktober 2012 - 12:58
Diny:
hallo Ralf en Karin
zo weten we wij wat jullie gedaan hebben
verslag en foto,s erg leuk
groet Diny -
06 Oktober 2012 - 16:14
Ilonka:
hoi
we zijn weer op de hoogte :D
groetjes ilonka en roy -
06 Oktober 2012 - 17:50
Annemie:
Leuk om jullie drukke dagen van deze kant van de wereld een klein beetje mee te maken.
gr Annemie -
07 Oktober 2012 - 02:47
Riny En Anita:
Net als altijd weer heel leuk om jullie reisverslag te lezen, we zijn altijd weer heel benieuwd naar wat jullie allemaal meegemaakt hebben. Ik heb mijn klokje weer goed gezet. Geniet maar weer van jullie reis. Heel veel groetjes van ons. -
08 Oktober 2012 - 22:07
Anny Van De Hulsbeek:
Even reageren op jullie vorige belevenissen,mooie foto"s indrukwekkend verslag jullie hebben het er maar druk mee kunnen jullie het allemaal wel een beetje verwerken. Van Taipei die foto van de markt , met op de achtergrond die mooie tempel en links dat hoge gebouw wat een wereld van verschil. Ik wens jullie nog een hele fijne tijd geniet ervan
groetjes Tonnie en Anny -
10 Oktober 2012 - 08:30
Fanny!:
beetje laat maar toch weer bij gelezen en genoten van je mooie verslag!
groetjes fanny -
11 Oktober 2012 - 15:56
James:
Mooi stad, toch? Veel plesiure!
James