India deel 2 - Reisverslag uit Vāranāsi, India van Ralf en Karin - WaarBenJij.nu India deel 2 - Reisverslag uit Vāranāsi, India van Ralf en Karin - WaarBenJij.nu

India deel 2

Door: Karin en Ralf

Blijf op de hoogte en volg Ralf en Karin

03 December 2011 | India, Vāranāsi

Hallo Allemaal,

Met ons gaat het erg goed. We hebben het erg naar ons zin en vinden het reizen erg leuk. De afgelopen weken hebben we het rondje met onze chauffeur afgemaakt en zijn we er zelf op uit getrokken. Zo waren we in Pushkar tijdens de ‘pushkar camel fair’. Er waren honderden mensen daar, die allemaal een bad in het heilige meer namen om zo hun zonden weg te wassen. De vrouwen hier dragen heel mooi kleurrijke kleding. Als je dan zoveel mensen bij elkaar ziet zie je zoveel kleuren. We zijn ook in het Ranthambhore national park geweest waar we een tijgersafari gedaan hebben. Helaas waren de tijgers die ochtend onvindbaar. Maar in Nepal hopen we op meer geluk. Wel hebben we in het park mooie natuur gezien en wat andere, minder zeldzame dieren. Langs en op de weg hier zitten allemaal kleine aapjes. In de dorpjes komen ze erg dichtbij. Natuurlijk zijn we in Agra bij de Taj Mahal geweest. Echt prachtig. We hebben er de zon zien opkomen waardoor de Taj Mahal van grijzig naar wit werd, heel mooi. Vervolgens zijn we met de nachttrein naar het noorden naar Rishikesh gereisd. Het treinstation was erg chaotisch, vol met mensen en borden met hindi teksten die we dus niet kunnen lezen. Maar gelukkig is alles goed gegaan en konden we onze plekken in de trein snel vinden. In Rishikesh hebben we ruim een week spiritueel gedaan in een Ashram. Dat kun je vergelijken met een soort klooster wat wordt geleid door een guru. We hebben elke dag gegeten in de ashram. Dus eten wat de pot schaft, in kleermakerszit op de grond en in stilte. Het is gelukkig minder streng als het klinkt en als we even geen zin meer hadden in Indisch eten zijn we gewoon een pizza ofzo gaan eten bij een restaurantje. Onze maag en darmproblemen zijn gelukkig helemaal over. Nu we overal wat beter tegen kunnen zijn we de lokale snoeperijen aan het proberen. De meeste koekjes en snoepjes zijn niet echt voor herhaling vatbaar maar sommige zijn erg lekker. We zijn ook het fruit aan het testen. Ze hebben lekkere bananen en grapefruits en ook speciale mandarijnen. We hebben ook yoga en meditatielessen gevolgd in de ashram en Karin heeft een Reiki cursus gedaan. Het verblijf in de Ashram was heel bijzonder. We hebben een boekje gekocht waarin het hindoeïsme en het leven in India uitgelegd wordt dus begrijpen we alles wat we om ons heen zien nu veel beter. Bij de ashrams doen ze ook veel aan liefdadigheid. Zo nemen buitenlandse artsen mee de dorpen in om mensen te helpen en geven ze bedelaars te eten. Er zitten erg veel bedelaars langs de weg en soms komen er zelfs kinderen bedelen. Het wordt geadviseerd om ze niets te geven omdat dat het bedelen alleen maar stimuleert. Je kunt dan beter een donatie doen aan een school om het land echt te helpen. We zijn er ook met een groep andere reizigers vanuit de Ashram eropuit getrokken naar een andere afgelegen Ashram. Daarvoor moesten we een half uurtje hiken langs kleine watervalletjes. We kwamen toen eerst bij een heel aardige man die daar in een grot leeft. Hij leeft zo al 7 jaar in zijn eentje in de grot en langsstromend beekje en praat al 8 jaar niet meer. Heel bijzonder en moeilijk voor te stellen hoe je leven er dan uit ziet. We hebben meer mensen gezien die voor een bepaalde tijd zonder te praten leven. Het helpt blijkbaar om beter tot jezelf te komen. Vervolgens zijn we met de nachttrein naar Varanasi gereisd. Daar stroomt de heilige rivier de Ganges. Veel Hindoes komen er om hun zonden in de rivier weg te baden of om er hun overledenen langs de rivier te komen cremeren. Heel vreemd om dat te zien. Vanuit Varanasi zijn we naar Nepal gereisd waar we nu zijn. India was voor ons een heel mooi land, wat met zijn cultuur een grote indruk op ons heeft gemaakt.

Groetjes Karin en Ralf

• 03 December 2011 - 12:43

Berdy En Carlo:

Hoi Luitjes,

Wat een indrukwekkende reis hebben jullie tot nu toe zeg! Hopelijk spreken we jullie zo nog.

Zo niet dan mailen we natuurlijk. In ieder geval veel plezier nog, geniet ervan. Maar dat zit wel goed als we jullie verhaal moeten geloven.

Liefs ons

• 03 December 2011 - 15:45

Riny & Anita:

Fijn om weer een verslag van jullie te lezen. We zaten er al op te wachten. Super interessant wat jullie allemaal zien en meemaken. We zijn benieuwd naar de foto's.
    Heel veel plezier in Nepal en geniet ervan.

Heel veel groetjes van ons.

• 03 December 2011 - 15:55

druk druk druk dus...
    mooi te lezen dat het zo goed gaat!
    veel gezien, gedaan en geleerd in India dus!
    Karin als je terug bent dan geef me maar en spoed cursus!
    liefs x Fanny tot snel op Skype!

• 03 December 2011 - 15:56

Fanny:

ik wacht op de mooie foto's!

• 03 December 2011 - 18:26

Toos &Nico Habraken:

Karin en Ralf ik zie dat jullie het heel fijn hebben . dj . En Gr Tante Toos

• 03 December 2011 - 19:14

Corry&Joop Lieskamp:

Goed verslag, mooie foto's. Heel interessant wat jullie allemaal zien en beleven.

Groeten.

• 04 December 2011 - 08:53

Kas En Lin:

heyhey,

Jammer dat we jullie oproep op skype hadden gemist van de week, maar zo te lezen gaat het erg goed, mooi verhaal en erg leuke foto's. enjoy!!

• 04 December 2011 - 11:29

Ilonka En Roy:

hey

weer een leuk verslag en mooie foto's fijn dat het zo goed gaat spreek jullie binnen kort wel weer

groetjes ilonka en roy xx

• 04 December 2011 - 23:21

Riny & Anita:

Mooie foto's, vooral die van Ralph met die koe.

• 04 December 2011 - 23:24

We bedoelen dus Ralf!!!

• 05 December 2011 - 08:50

mooie foto's! tot snel!

• 05 December 2011 - 12:00

Matthijs:

Hey Karin,

Wat een mooie verhalen, ik ben jaloers!!! Wij gaan voor onze huwelijksresi naar Sri Lanka, een beetje in jullie hoek dus, heb er veel zin in! Heel veel plezier op jullie reis.

Groeten vanuit de nieuwe Research IC.
    Matthijs

• 05 December 2011 - 12:29

Oda Van Den Munckhof:

Hoi Ralf & karin.
    Wat een mooie verslagen fijn te horen dat het goed met jullie gaat
    hou je taai Groetjes Oda

• 05 December 2011 - 15:31

Maria Nelissen:

hoi Ralf en Karin

leuk het verslag te lezen uit india en fijn dat je van een ander cultuur zo kunt genieten. en dingen mee maakt die in nederland niet mogelijk zijn.
    hoop dat het jullie het goed blijft gaan.
    groeten Maria

• 05 December 2011 - 21:17

Anny En Toon V.d. Hu:

Hoi Ralf en Karin, fijn dat jullie het zo naar je zin hebben. Mooie foto"s knap gezelschap heb je Ralf, wel apart dat die koeien zomaar rondlopen.
    Hier alles oke. geniet ervan
    groetjes Toon en Anny

• 06 December 2011 - 14:44

Diny:

Ralf hoe was het gesprek met de koe ?
    leuke foto,s
    gr, Diny

• 12 December 2011 - 07:12

Esther:

Ik heb mezelf weer even jaloers gemaakt door jullie indrukwekkende reisverslag te lezen!!
    Toch wel bijzonder hoe rijk en arm is verdeeld in India!

• 19 December 2011 - 12:49

Kus mama.

• 22 December 2011 - 09:20

GER EN RIEN:

Hallo Ralf en Karin.

We horen en zien wel dat het met jullie goed gaat volop aan het genieten, en indrukken opdoen en verwerken. Wel indrukwekkend de omgeving en de mensen waar jullie zijn, geniet ervan jullie nemen deze ervaringen in je verdere leven mee. Vooral het leven voor de vrouwen is daar wel redelijk beperkt. Mooie foto’s maar pas op voor de tijgers en ander groot wild. Hebben jullie wat kunnen slapen in de nachtrein? ik heb toen ik in China was ook ’n paar keer zo’n reis gehad maar slapen ging absoluut niet. Hier gaat alles z’n gangetje ik kijk buiten en het is druilerige dag we hebben nog geen winter gehad. Wij gaan de kerst samen met de kinderen vieren ook gezellig, jullie worden in Deurne regelmatig gemist dat hoorde we wel op de verjaardag van Diny. Passen jullie goed op jezelf en op elkaar en neem niet te grote risico’s.
    Groet uit Deurne, Ger en Rien P.s. we kijken uit naar jullie volgend verhaal.